LaakdalMeerhout

Politie houdt extra toezicht bij begin schooljaar

Het nieuwe schooljaar is begonnen en duizenden kinderen en jongeren trekken in onze regio naar de scholen. Net als de voorbije jaren houdt de lokale politie tijdens de eerste schoolweken extra toezicht in de schoolbuurten, langs grote invalswegen en op drukke kruispunten in de zone Geel-Laakdal-Meerhout. Traditioneel is het de eerste week drukker dan anders aan de schoolpoorten. Door extra agenten in te zetten voor verkeerstoezicht, wil de lokale politie de verkeersveiligheid van de schoolgaande jeugd verhogen.


Tijdens de eerste week gaat de politie preventief optreden en de weggebruikers aanspreken op hun gedrag in het verkeer. Vanaf de tweede week wordt er ook repressief opgetreden en krijgen de overtreders een bekeuring. De agenten gaan extra aandacht besteden aan het parkeergedrag, gordeldracht en het correct gebruik van de kinderzitjes en het rijgedrag van de kinderen en jongeren. Uit een recente studie van het Belgisch instituut voor de Verkeersveiligheid blijkt dat 93 % van de chauffeurs te snel rijdt in een zone 30 zonder extra snelheidsremmers. Daarom dat er ook op snelheid gaat gecontroleerd worden rond de scholen.