GeelWesterlo

Scholieren uit Geel en Westerlo openen fly-over Noord-Zuid Kempen op 30 september

Maandagmiddag 30 september 2013 wordt de fly-over bij Geel-West (E313) in gebruik genomen. Vanaf dan kan het doorgaande verkeer in één beweging over de volledige nieuwe infrastructuur van de hoofdas rijden: over de bruggen van de E313, de fly-over en de tuibrug over het Albertkanaal. Met de openstelling van de hoofdas wordt een belangrijke stap vooruit gezet. De komende maanden wordt verder gebouwd aan de grote rotonde aan de watertoren, de fietstunnels, carpoolparking, wegenis, aansluiting van nieuwe infrastructuur op bestaande wegen, fietspaden, enz.


Vooraleer auto’s en vrachtwagens op 30 september over de nieuwe infrastructuur mogen rijden, zullen enkele klasjes van naburige scholen in Geel en Westerlo rond 10 uur de nieuwe fly-over "inwandelen". Vanuit Geel én vanuit Westerlo wandelen ze elkaar tegemoet op de nieuwe infrastructuur en ze ontmoeten elkaar halverwege op de fly-over. Daar hangen ze hun tekeningen van de nieuwe bruggen op aan het traditionele lint dat de burgemeesters van Geel en Westerlo daarna samen met hen plechtig zullen doorknippen. Met dit ludieke moment maken de kinderen duidelijk dat de Noord-Zuid Kempen, na voltooiing, de Kempenaren vlotter en dichter tot elkaar zal brengen. Om veiligheidsredenen wordt hierbij geen publiek toegelaten. Je kan wel alles volgen via de webcam die op de watertoren geïnstalleerd staat, en waarvan je een link vindt op onze website.


Meteen na de openstelling van de fly-over, gaan heel wat nieuwe werven van start. Zo worden de omliggende wegen aangesloten op de grote noordelijke rotonde aan de watertoren. Tot eind 2013 brengt dat extra hinder en omleidingen met zich mee. De complexen van de E313 in Herentals-Oost en Geel-Oost, de Herentalseweg (N13), de Koning Albertstraat en Liessel zullen bij die omleidingen een belangrijke rol spelen. Voor de aanvang van de nieuwe werken zullen overzichtelijke omleidingsplannetjes aangeboden worden via onderstaande website. Na de ingebruikname van de fly-over wordt ook de oude brug over het Albertkanaal afgebroken. Aangezien het verkeer vanaf begin oktober over de nieuwe tuikabelbrug rijdt, kan gestart worden met de afbraakwerken. Dat zal geen impact hebben op het verkeer in de buurt.


meer info: www.noordzuidkempen.be