Geel

Twee personen van Verbroedering Geel staan terecht in zaak Ye

2 personen die in het verleden verbonden waren met Verbroedering Geel staan vrijdag met 30 andere personen terecht voor de correctionele rechtbank in Brussel. Het zijn ex-manager Bruno Belmans en sponsor Luc Van Opstal. Hoofdbeklaagde is de vermeende Chinese zakenman Ye Zheyun. Hij staat terecht voor o.a. omkoping en poging tot omkoping, verbaal en fysiek geweld en leiderschap van een criminele organisatie. Na zijn doortocht bij Lierse kocht Ye zich korstondig in bij de tweedeklasser Verbroedering Geel. Belmans en Van Opstal worden beschuldigd in de zaak Ye wegens hun betrokkenheid bij het benaderen van de Geel spelers Jerry Poorters en Sebastien Dufoor. Het gaat over één wedstrijd in tweede klasse van 16 mei 2005. Toen speelde Waasland tegen Geel en Geel won met 0-2. Van deze wedstrijd vond het parket bewijzen dat er spelers geld is aangeboden om het resultaat te vervalsen, zonder aanwijzingen dat die spelers het geld aannamen. Verbroedering Geel ging in 2008 failliet. Het hele verhaal is te lezen in Sport voetbalmagazine van deze week.