LaakdalMeerhout

98 % van gecontroleerde chauffeurs nuchter achter stuur

Zaterdagavond en -nacht hielden de agenten van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout een WODCA actie. Slechts 2 procent van de gecontroleerde chauffeurs legden een positieve alcoholtest af. In totaal werden 247 chauffeurs gecontroleerd. Drie van hen had een alcoholgehalte tussen 0,5 en 0,8 promille. Zij kregen een rijverbod van drie uur en een onmiddellijke inning van 150 euro. Twee bestuurders hadden een alcoholgehalte van meer dan 0,8 promille. Zij kregen minimaal zes uur rijverbod en een proces-verbaal, wat resulteert in een minnelijke schikking of een dagvaarding voor de politierechter. Eén chauffeur testte positief op drugsgebruik. Omdat hij weigerde om een bloedproef af te leggen werd zijn rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.


De Antwerpse gouverneur Cathy Berx bracht een bezoek aan deze actie. Eerst nam ze uitgebreid de tijd om de pers te woord te staan. Daarna ging zij op een controleplaats een kijkje nemen. Verder stelden de politieagenten 1 proces-verbaal op voor het bezit van een gebruikershoeveelheid cannabis, 1 proces-verbaal voor niet verzekerd rijden en 1 onmiddellijke inning voor onaangepaste snelheid. De controles vonden plaats in Geel aan de Molseweg, in Laakdal aan het kruispunt Meerlaerstraat-Geelsebaan en in Meerhout aan de Molsebaan.