LaakdalMeerhout

Meer fietsdiefstallen in politiezone dan voorheen

In de maand september stelde de politie van de zone Geel-Laakdal-Meerhout een opvallende toename van het aantal fietsdiefstallen vast. Die maand liepen er 91 aangiftes binnen. Dat is biezonder meer dan in andere maanden. De politie vraagt aan de fietseigenaars om goede voorzorgen te nemen. De politie raadt aan om je tweewieler met een stevig U-slot of beugelslot vast te maken aan een vast voorwerp. Het zou bij voorkeur op zo’n manier moeten dat zowel het kader en het achterwiel tegelijk in het slot zitten. Het liefst op een goed zichtbare en verlichte plaats. Spullen en gadgets haal je het best telkens van je fiets af. De politie raadt ook aan om de fiets te laten graveren en elke fietsdiefstal met een gedetailleerde beschrijving aan te geven.