LaakdalMeerhout

Politie levert extra inspanningen voor inbraakpreventie

De komende maanden gaat de politie van de zone Geel-Laakdal-Meerhout extra inspanningen leveren om het aantal woninginbraken in de zone te beperken. Het aantal patrouilles in inbraakgevoelige buurten gaan opgevoerd worden en de agenten gaan meer voertuigen controleren. Het korps wil ook de hulp inroepen van de burgers uit de zone. Vorig jaar lag het aantal inbraken op 227, dat zijn er 20 meer dan het jaar voordien. Waaronder in Geel 152 keer, in Laakdal 49 inbraken en in Meerhout 26. De politie is slechts met 140 man en dit voor een zone waar 63.000 mensen wonen. De politie roept iedereen op om verdachte zaken altijd te melden. Want elk stuk informatie kan cruciaal zijn. Ook geeft de politie nu al tips mee. Zorg dat alles goed op slot is, laat verlichting aan je huis branden en meldt niet op sociale netwerksites dat je afwezig bent. Deze tips kunnen het risico op een inbraak al verminderen.