Geel

Verkeerscirculatieplan verandert drastisch

Vanaf 1 november wordt het verkeerscirculatieplan in onze stad drastisch veranderd via enkele proefopstellingen. Dat maakte het stadsbestuur woensdagavond bekend tijdens de gemeenteraadscommissie.


Vanaf 1 november verandert het één en ander in de omgeving van het St-Dimpnaplein. Daar wordt het eiland met de bushalte weggehaald en wordt de belijning aangepast. Het verkeer komende van de Gasthuisstraat richting Logen en omgekeerd krijgt nu voorrang op het verkeer van de Rijn. De Amandus De Vosstraat wordt afgesloten aan het kruispunt met de Logen. Daar wordt nog een vrachtwagensluis geplaatst zodat enkel leveranciers van Delhaize er nog doorkunnen. De Billemontstraat wordt opnieuw dubbelrichting en zal in de Burgstraat enkel verkeer van de Logen naar de Rijn toegelaten worden.


Vanaf 6 januari kan je vanuit de Nieuwstraat naar de Werft rijden. Zo zal de lus via de Werft, Patronaatstraat en Lebonstraat omgekeerd worden. Je kan ook op het einde van de Nieuwstraat rechts de Stationstraat inrijden. In een nieuwe proefopstelling gaat een stuk van de Stationsstraat enkelrichting worden. Op het stuk tussen de Nieuwstraat en de Heidebloemstraat ga je enkel in de richting van het station mogen rijden. Ook de bussen van De Lijn gaan zich aan die enkelrichtingsregels moeten houden. Enkel het laatste stukje tussen de Heidebloemstraat en het Stationsplein blijft dubbelrichting.


Rozendaal gaat volledig enkelrichting worden in de richting van de Nieuwstraat. Het blijft mogelijk om vanuit de Stationsstraat rechts de Technische Schoolstraat in te rijden. Ook gaat er verkeer mogelijk zijn langs parking Ecodroom om aan de parking van de Werft en Havermarkt te komen. Concreet betekent dit laatste dat de nieuwe bereikbaarheidsas tot aan de Werft verlengd wordt.