Meerhout

Vrouw krijgt opschorting straf

Een vrouw van 50 uit Meerhout heeft opschorting van straf gekregen voor onopzettelijke slagen en verwondingen aan haar ex-vriend. In maart van vorig jaar maakte het koppel ruzie. De vrouw reed in dronken toestand enkele keren de oprit op en af en botste met haar wagen tegen de brievenbus. Het slachtoffer probeerde de sleutels uit het contact te trekken, maar op dat moment vertrok de wagen opnieuw. De men werd meegesleurd, viel op de grond en brak zijn heup. Hij was vijf maanden werkonbekwaam. De oorspronkelijke aanklacht luidde opzettelijke slagen, maar de rechter herkwalificeerde de feiten naar onopzettelijke slagen. Het slachtoffer heeft recht op 1 euro provisionele schadevergoeding. Een deskundige gaat de man onderzoeken. Hij kan later een schadeclaim indienen bij een burgerlijke rechtbank.