Westerlo

Aanpassingen kruispunt Antwerpseweg-Herentalseweg

Het agentschap wegen en verkeer past vanaf donderdag het kruispunt van de Antwerpseweg met de Herentalseweg lichtjes aan. Om de verkeersdruk op het kruispunt te verminderen. Door de verschillende ingrepen voor de Noord-Zuid Kempen is het daar nu zeer druk. Vanaf begin januari zal de hinder in de omgeving van Geel-West stilaan afnemen. Op het kruispunt wordt nog volop gewerkt in het kader van de herinrichting van het complex Geel-West. Er is tijdelijk in elke richting maar één rijstrook beschikbaar op het kruispunt.


Omdat er tijdelijk geen voorsorteerstrook beschikbaar is voor het verkeer dat vanaf de Antwerpseweg, de Herentalseweg wil inrijden en andersom, staan er dagelijks lange files op de fly-over en op de Herentalseweg. Om de druk op het kruispunt wat te verlichten, legt het Agentschap Wegen en Verkeer een strook asfalt aan in de werfzone op de Antwerpseweg (N19). Er komt dan meer ruimte voor het verkeer op het kruispunt en kan er een korte voorsorteerstrook komen voor het verkeer, vanuit de richting Westerlo en de E313, die de Herentalseweg wil inrijden. Op de Herentalseweg wordt de voorsorteerstrook om rechtsaf te slaan in de richting van de fly-over en de E313 ook weer beschikbaar. Het verkeer daar krijgt meer plaats om zijn bocht te nemen. De ingrepen gaan waarschijnlijk helpen om de verkeershinder in de omgeving wat te verlichten, maar dat wil nog niet zeggen dat er weer overal vlot verkeer mogelijk zal zijn. De Nijverheidsstraat blijft immers nog tot begin januari afgesloten voor auto’s en de werken op het kruispunt van de Antwerpseweg met de Herentalseweg duren nog enkele maanden. Door de onvermijdelijke samenloop van verschillende werven zit de Noord-Zuid Kempen nu in de meest intensieve periode van het project. Vanaf begin januari zal de hinder in de omgeving van Geel-West stelselmatig afnemen.


Om de verkeersdrukte in de omgeving van Lammerdries op te kunnen vangen, werd de Puntstraat tijdelijk opengesteld voor verkeer. Dat wil zeggen dat verkeer ook via de Puntstraat naar de Herentalseweg/Geelseweg kan rijden. Na de ingrijpende werken in de omgeving van Geel-West zal de weg wel weer afgesloten worden.