LaakdalMeerhout

BOB-campagne van start

Vrijdagavond om 17 uur is de eindejaars BOB-campagne van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) gestart. Ook de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout doet mee. De campagne richt zich op personen die terugkeren van familiefeesten, feesten met vrienden, een restaurantbezoek met vrienden of partner en bedrijfsrecepties. De controles kunnen zowel overdag, in de vooravond of ’s nachts plaatsvinden. Ook het rijden onder invloed van andere stoffen dan alcohol bijvoorbeeld drugs en het correct gebruik van de gordel en kinderzitjes krijgen tijdens deze campagne extra aandacht.


Uit het verleden blijkt dat  de combinatie van sensibilisering en controle resultaat oplevert. Daarom drijft de politie het aantal controles tijdens de BOB?campagne gevoelig op. De campagne eindigt op maandag 27 januari om 6 uur. In deze periode kan je in de zone Geel-Laakdal-Meerhout op elk moment van de dag en ook nacht op elke plaats in de zone een alcoholcontrole tegenkomen. –