Kasterlee

Begroting 2014 en meerjarenplan Kasterlee goedgekeurd

Tijdens de gemeenteraad in Kasterlee is de begroting voor 2014 en het meerjarenplan goedgekeurd door de CD&V meerderheid. Groen onthield zich. Open VLD, N-VA en Vlaams Belang stemden tegen. Schepen van financiën Gert Storms legde de nadruk op investeringen voor meer dan 41 miljoen euro.

Het masterplan ‘De Met’ voorziet in de bouw van een nieuw ontmoetingscentrum met podiumzaal en ondergrondse parking achter het gemeentehuis en de heraanleg van het marktplein. Volgend jaar wil Kasterlee een nieuw toeristisch kantoor met belevingsruimte bouwen.

Kasterlee voorziet een infrastructuursubsidie van 125.000 euro voor verenigingen die een eigen clublokaal of andere eigen structuur willen bouwen. Ook is er aandacht voor de vernieuwing van speelterrein de Rulheyde en werd een meerjarenplan uitgestippeld voor sportcentrum Meulestraat. Verder investeert Kasterlee in rioleringen en fietspaden. Ook worden studieopdrachten uitgeschreven voor de herinrichting van het Lichtaartse dorpscentrum en de Tielense brandweerkazerne. N-VA’er Tim Vanneste vindt dat de CD&V meerderheid niet als een goede huisvader handelt, omdat de opgebouwde reserves er worden doorgejaagd.