LaakdalMeerhout

97% is nuchter bij alcoholcontroles in politiezone

Vrijdag hielden de agenten van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout een WODCA actie. 145 chauffeurs van de 149 legden een negatieve alcoholtest af. Twee chauffeurs hadden een alcoholgehalte tussen 0,5 en 0,8 promille. Zij kwamen er vanaf met een rijverbod van drie uur en een onmiddellijke inning van 150 euro. Twee andere bestuurders hadden een alcoholgehalte van meer dan 0,8 promille. Zij kregen minimaal zes uur rijverbod en een proces-verbaal. Zij krijgen ofwel een minnelijke schikking of een dagvaarding voor de politierechter.

Ook werd er één speekseltest afgenomen voor drugs in het verkeer. De chauffeur testte positief. Ook nam een dokter bij hem een bloedstaal voor onderzoek. Zijn voorlopig rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. De agenten gaven ook nog drie waarschuwingen aan bestuurders omdat hun voertuigen niet voldeden aan de technische eisen. Eén bestuurder kreeg een boete omdat hij door het rode licht reed. De WODCA controles vonden plaats op de Ring en in de Paviljoenstraat in Geel, op de Markt in Laakdal en de Bevrijdingslaan en Molsebaan in Meerhout.