Geel

Poolse balletschool komt voor veertiende maal en verblijft bij Gelenaren

De Poolse balletschool van Czestochowa komt voor de 14de maal naar de Kempen en verblijven in voornamelijk Geelse gastgezinnen. Ondanks zijn aangekondigde afscheid zal oorspronkelijk bezieler en sinds vorig jaar ook ereburger van Czestochowa en winnaar van de Geelse cultuurprijs voor zijn lange loopbaan Jos Moons, toch een vervolg zien aan zijn levenswerk. Een aantal vrienden hebben de handen in elkaar geslagen om een nieuwe editie te organiseren in de eerste week van de Paasvakantie. Een geslaagde mix van klassiek ballet met moderne dans in feestelijke en verrassende kostuums gaan menig toeschouwer beroeren op de tonen van o.a. de Bolero van Ravel. Daarnaast krijgen de Poolse gasten ook een gevarieerd nevenprogramma om Geel en de mensen beter te leren kennen.

De optredens zijn op maandag 7 april  20u00 in CC de Werft in Geel (014 56 66 66),  dinsdag 8 april 14u30 in PC Witgoor Dessel (014 37 14 93), woensdag 9 april 20u00 in GC De Wouwer in Ravels (014 65 02 49) en donderdag 10 april 14u30 in GC Den Dries in Dessel (014 37 79 52).

 

Kaarten zijn telefonisch te bestellen of aan de kassa te verkrijgen waarvan de opbrengst naar het Pools kinderziekenhuis zal gaan.