Meerhout

Politie zet sociale media in tijdens Groezrock

Tijdens het punkrockfestivalk Groezrock in Meerhout maakt de lokale politie intensief gebruik van sociale media. Groezrock vind dit jaar plaats op vrijdag 2 en zaterdag 3 mei en men verwacht naar schatting 30 tot 40.000 bezoekers uit heel Europa. De agenten gaan voor tijdens en na het festival via twitter en facebook communiceren met de festivalgangers en omwonenden over de bereikbaarheid en veiligheid op en rond het festival. In al de tweets gebruiken zowel de politie als de organisatoren de hashtag GR14. De politie benadrukt wel dat Facebook en Twitter niet dienen om noodoproepen te plaatsen. Daarvoor moet je het noodnummer 112 bellen. De politie zet vanaf donderdagmiddag 1 mei extra ploegen in om het verkeer vlot te laten verlopen. Tijdens de festivaldagen heeft de politie een onthaalpunt op Groezrock. Hier kunnen de festivalgangers aangifte doen van verlies of diefstal van allerlei spullen of van andere misdrijven. De politie waarschuwt vooral voor gauwdiefstallen tijdens optredens of diefstallen uit tenten op de camping. Vorig jaar werden zo heel wat festivalgangers beroofd van geld en GSM’s. De politie houdt vooral toezicht rond het festivalterrein. De security staat in voor de veiligheid op het terrein.