LaakdalMeerhout

7% van chauffeurs niet nuchter achter stuur

Van zaterdagavond 21 uur tot zondagochtend 5 uur hielden de agenten van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout voor de tweede nacht op rij een WODCA-actie. 122 voertuigen werden gecontroleerd en zo’n 93 procent van hen legden een negatieve alcoholtest af.  Vier chauffeurs hadden een alcoholgehalte tussen 0,5 en 0,8 promille. Zij kwamen er vanaf met een rijverbod van drie uur en een onmiddellijke inning van 150 euro. Vier bestuurders hadden een alcoholgehalte van meer dan 0,8 promille. Deze kregen minimaal zes uur rijverbod en een proces-verbaal. Dit resulteert in een minnelijke schikking of een dagvaarding voor de politierechter. Eén bestuurder legde een positieve speekseltest af voor drugs in het verkeer. Een dokter nam bij hem ook een bloedstaal voor onderzoek. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. Er werd ook nog een inbreuk vastgesteld op het rijden met een voorlopig rijbewijs. De controles vonden plaats op de Winkelomseheide en de Logen in Geel, Steenweg op Meerhout in Laakdal en op de Olmsebaan in Meerhout.