LaakdalMeerhout

Controle op zwaar vervoer in politiezone

Deze week werd een controleactie gehouden op zwaar vervoer door de agenten van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout. 35 overtredingen werden in totaal vastgesteld. Vier voertuigen waren overladen. Vijf bestuurders hadden geen of geen juist rijbewijs, driemaal kon de bestuurder geen geldig inschrijvingspapier voorleggen, éénmaal had de bestuurder geen identiteitskaart bij. Vijf voertuigen waren niet in orde met de keuring en twee voertuigen voldeden niet aan de technische eisen. Eén bestuurder kreeg een opmerking over het gebruik van de tachograaf. Eénmaal was de verzekering niet in orde. De overige boetes schreven de politie-inspecteurs uit voor het niet-dragen van de veiligheidsgordel en bellen achter het stuur. OOk waren er milieu inspecteurs aanwezig van het departement leefmilieu, natuur en energie. Zij controleerden veertien afvaltransporten en stelden twee processen verbaal op. Twee maal gaven ze een schriftelijke aanmaning. Eén keer bleef het bij een opmerking.