LaakdalMeerhout

Hemelvaartweekeinde = 1000 km voor kom op tegen kanker

In Mechelen wordt donderdag het startschot gegeven van de 5de editie van de 1000 kilometer van Kom op tegen Kanker. Meer dan 500 teams waaronder ook enkele uit Geel van ondermeer het IOK, Politiezone Geel-Laakdal-Meerhout, Genzyme en het AZ St-Dimpna betaalden elk 5.000 euro inschrijvingsgeld. Dat geld gaat naar wetenschappelijk onderzoek om kanker te bestrijden.  Vrijdag is Geel middagstad en al de vier middagsteden zijn de uitdaging aangegaan om de renners ’s middags te verwelkomen met de langste erehaag. De stad roept iedereen op om massaal af te zakken naar de Markt en daarbij een geel kledingstuk te dragen. Het streefdoel is dat er een erehaag van zo’n 3.000 mensen wordt gevormd om de honderden renners toe te juichen.  Om elf uur starten de festiviteiten en is er animatie voorzien. Nadat de renners zijn gepasseerd is het feest op de Markt met optredens van Urban Dance Floor en Cas Vandecruys.