Geel

Open VLD pleit voor volledige ring rond Geel

Open VLD voerde dinsdag actie op het kruispunt Rozendaal-Nieuwstraat-Doelenstraat. Volgens Luc Verguts ontbreekt er een duidelijke visie qua mobiliteit en is het verkeer in het centrum een ramp. De afgelopen dagen kwam hij in contact met veel mensen uit de centrumstraten en zij klagen massaal over het circulatieplan. Verguts zei nog dat er niemand tegen een verkeersvrije markt is, maar er moet een goed en doordachte oplossing komen voor de straten rond de Markt. Volgens de liberalen biedt een volledige ring de enige oplossing want zo houd je doorgaand verkeer uit het centrum. Ook oppositiepartij Groen lanceert woensdagavond een alternatief circulatieplan voor het centrum. Zij vinden dat er een aantal ongelukkige maatregelen zijn genomen door het stadsbestuur, waardoor de Nieuwstraat nu de drukste straat is geworden van onze stad. Niemand is gebaat bij overhaaste conclusies en oppervlakkige ingrepen en daarom pleit Groen ervoor dat de adviesgroep Geelse mobiliteit in alle sereniteit moet voort werken. De proefopstelling van het verkeerscirculatieplan zorgt nu al maanden voor commotie, met onder meer de actiegroep "We zijn de Geelse chaos beu", maar ook binnen de coalitie van het stadsbestuur.