Meerhout

Nieuwe brug over Albertkanaal Kiezel geplaatst

Zondag is vanop het Albertkanaal een 1.800 ton zware, nieuwe stalen brug geplaatst aan de Kiezel in Meerhout.  De plaatsing verliep vlotter dan voorzien. De aannemer had 24 uren de tijd en was zaterdagavond aan de klus begonnen en gisteren lag iets na de middag de brug op haar plaats. De nieuwe brug van Kiezel is 123 meter lang en is 1,89 meter hoger dan de oude brug. De werken passen binnen het plan om alle bruggen aan te passen, zodat er binnenvaartschepen met vier lagen containers onderdoor kunnen varen. Met de plaatsing van de nieuwe brug kan het kanaal ook verbreed worden van 50 naar 86 meter. Als de werken volgens plan verlopen, gaat de brug tegen het einde van het jaar open voor het verkeer. De oude brug wordt voorlopig langs het jaagpad opgeslagen. Ze heeft een hoge erfgoedwaarde en krijgt mogelijk een tweede leven boven een kleiner kanaal.