LaakdalMeerhout

Lokale politie waarschuwt voor reclameronselaars

De lokale politie waarschuwt voor reclameronselaars. De laatste dagen krijgen zelfstandigen uit Laakdal telefoon van een vrouw. Ze belt in naam van de politie van Laakdal en vraagt of men geïnteresseerd is om te adverteren in een politietijdschrift. Het tijdschrift zou in september verschijnen. Je betaalt 150 euro voor een advertentie. De lokale politie vraagt uitdrukkelijk om niet in te gaan op dergelijk aanbod. De term politie van Laakdal is al lang achterhaald. Elk personeelslid spreekt over ‘politiezone Geel – Laakdal – Meerhout’ en de politiezone geeft geen tijdschrift uit met advertenties in.

Al enkele jaren zijn er bedrijven of VZW’s actief in Vlaanderen die publiciteitsruimte werven in naam van de politie. Voorbeelden zijn XL Media of vzw ‘Interpolitie en Veiligheid’. De bewuste bedrijven beschikken over de nodige vergunningen om een tijdschrift uit te geven en advertentiegeld in te zamelen maar hebben absoluut niets met politiediensten te maken. Krijg je een reclameronselaar aan de lijn of ben je hiervan slachtoffer geworden, meld dit dan aan de politie op het nummer 014 56 47 00 of via mail op info@pzglm.be