LaakdalMeerhout

5% blies positief bij tweede WODCA actie afgelopen weekeinde

Zaterdagnacht hielden de agenten van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout voor de tweede nacht op rij een WODCA-actie. 5% van de gecontroleerde bestuurders bliezen positief. In totaal werden 123 voertuigen gecontroleerd. Eén chauffeur had een alcoholgehalte tussen 0,5 en 0,8 promille. Hij kwam er vanaf met een rijverbod van drie uur en een onmiddellijke inning van 170 euro. Vijf bestuurders hadden een alcoholgehalte van meer dan 0,8 promille. Deze kregen minimaal zes uur rijverbod en een proces-verbaal. Dit resulteert in een minnelijke schikking of een dagvaarding voor de politierechter. Eén rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. Eén bestuurder legde een positieve speekseltest af voor drugs in het verkeer. Een dokter nam bij hem ook een bloedstaal af voor onderzoek. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. Eén fietser kreeg een bekeuring omdat zijn fietsverlichting niet werkte. De controles vonden plaats op de Diestseweg en in het centrum van Geel, in de Kapellestraat in Laakdal en in Genelaar in Meerhout.