LaakdalMeerhout

6 % van gecontroleerde chauffeurs blazen positief bij WODCA actie

Vrijdag hielden de agenten van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout een WODCA-actie. 6 procent van hen legden een positieve test af. In totaal werden er 163 voertuigen gecontroleerd. Vier chauffeurs hadden een alcoholgehalte tussen 0,5 en 0,8 promille. Zij kwamen er vanaf met een rijverbod van drie uur en een onmiddellijke inning van 170 euro. Zes bestuurders hadden een alcoholgehalte van meer dan 0,8 promille. Zij kregen minimaal zes uur rijverbod en een proces-verbaal. Dit resulteert in een minnelijke schikking of een dagvaarding voor de politierechter. Vier rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken. Eén bestuurder legde een positieve speekseltest af voor drugs in het verkeer. Een dokter nam bij hem ook een bloedstaal voor onderzoek. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. Twee bestuurders kregen een proces-verbaal omdat ze geen geldig rijbewijs konden voorleggen. Nog eens twee bestuurders kregen een proces-verbaal omdat zij niet in orde waren met de keuring. Twee bestuurders kregen een waarschuwing. Eén hiervan moet binnen de termijn kunnen aantonen dat hij een geldige verzekering heeft, de andere moet tijdig zijn dimlicht laten herstellen en controleren. Eén persoon kreeg een bekeuring omdat hij niet-handenvrij aan het telefoneren was. De controles vonden plaats op de Pas, Dr. Van de Perrestraat, Winkelomseheide en Grote Steenweg in Geel en in Eindhoutdorp in Laakdal.