LaakdalMeerhout

Twee procent betrapt op dronken rijden tijdens zomer Bob campagne

Tot nu toe betrapten de agenten van de zone Geel-Laakdal-Meerhout 48 chauffeurs die teveel gedronken hadden. De Bob campagne voor de zomer startte begin juni en loopt nog tot 1 september. De politie koos voor dagelijkse kleinschalige acties. Je mag op elke dag, op elk uur, over heel de zone een alcoholcontrole verwachten. De pakkans is dus groot. Ook het rijden onder invloed van bijvoorbeeld drugs en het correct gebruik van de gordel en kinderzitjes krijgen tijdens deze campagne extra aandacht. 2503 bestuurders werden al gecontroleerd. 98 procent van hen legde een negatieve alcoholtest af. 15 chauffeurs hadden een alcoholgehalte tussen 0,5 en 0,8 promille. Deze kwamen er vanaf met een rijverbod van drie uur en een onmiddellijke inning van 170 euro. 33 bestuurders hadden een alcoholgehalte van meer dan 0,8 promille. Deze kregen minimaal zes uur rijverbod en een proces-verbaal. Dit resulteert in een minnelijke schikking of een dagvaarding voor de politierechter.