LaakdalMeerhout

2 beginnende chauffeurs betrapt op dronken rijden

8 % had een glas teveel op bij een WODCA actie in de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout. In totaal werden 51 voertuigen gecontroleerd. Twee chauffeurs hadden een alcoholgehalte tussen 0,5 en 0,8 promille. Eén van hen had nog maar net zijn rijbewijs. Deze kreeg een proces-verbaal en wordt gedagvaard voor de politierechtbank. Beiden kregen een rijverbod van drie uur. De andere bestuurder kreeg een onmiddellijke inning van 170 euro.

Twee bestuurders hadden een alcoholgehalte van meer dan 0,8 promille. Ook hier had één van hen nog maar pas zijn rijbewijs. Ze kregen beiden minimaal zes uur rijverbod en een proces-verbaal. Dit resulteert in een minnelijke schikking of een dagvaarding voor de politierechter. 

Eén bestuurder legde een positieve speekseltest af voor drugs in het verkeer. Een dokter nam bij hem ook een bloedstaal af voor onderzoek. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen. Eén bestuurder kreeg een boete omdat hij zijn gordel niet droeg. Een andere bestuurder kreeg een waarschuwing omdat zijn keuringsbewijs verlopen was. De controles vonden allemaal plaats in onze stad nl. Doelenstraat, Pastoor Van Neylenstraat, Technische Schoolstraat, Millegemseweg en Bel.