Geel

Actiegroep ‘Geelse chaos’ schrijft tweede klachtenbrief over rotonde Antwerpseweg

De initiatiefnemers van de facebookgroep "We zijn de Geelse chaos beu" stuurde een tweede brief met klachten naar het agentschap wegen en verkeer over de rotonde aan de Antwerpseweg. Ze zeggen dat de problemen overdag meevallen, maar tijdens de spits blijven de files een groot probleem.

De initiatiefnemers vernamen via de pers dat het agentschap tellingen liet uitvoeren en dat er wel degelijk verbetering is ten opzichte van voor de werken aan de Noord-Zuidverbinding. En daar wringt het schoentje. Op de facebookpagina komen nog altijd verbolgen reacties van chauffeurs binnen over de toestand op de rotonde. Heel wat bestuurders doen er alles aan om de rotonde te vermijden en daardoor neemt het sluipverkeer toe op ondermeer de Stelenseweg en Velveken. Volgens de actiegroep kan het niet de bedoeling zijn van een herinrichting dat mensen andere toegangswegen gaan zoeken.

De actiegroep blijft erop hameren dat de doorstroming rond Geel enorm belangrijk blijft om ook het verkeer in het centrum vlot te laten verlopen. En deze is nog ver te zoeken, want een vlotte mobiliteit in het centrum kan er enkel komen met een vlotte doorstroming op de ring.

De initiatiefnemers vernemen ook via de pers dat het agentschap wegen en verkeer nog altijd de bedoeling heeft om een grondige herinrichting door te voeren, die nog enkele jaren op zich laat wachten. De actiegroep stelt voor om de verkeerslichten te laten verdwijnen en twee afritten te maken voor elke mogelijke afslag. De bestuurders hebben nu al de mogelijkheid om de rotonde op te rijden via twee rijvakken, maar bij het afrijden van de rotonde maar één rijvak. En men vraagt aan het Agentschap wegen en verkeer voor een betere signalisatie door op elk rijvak aan te duiden naar welke richting de rijbaan voert.

Vroeger was Geel bekend voor het unieke aanbod van psychiatrische gezinsverpleging, tegenwoordig is de stad vooral berucht omwille van de meest belachelijke rotonde in Vlaanderen. De verkeersinfarct is van op- en afrittencomplex Geel-West is door de komst van de Noord-Zuidverbinding opgeschoven naar de rotonde aan de Antwerpseweg, aldus de initiatiefnemers van de facebookgroep "We zijn de Geelse chaos beu".