Geel

Hinder op E313 Geel Oost tijdens volgende twee weekends

De  volgende twee weekends voert het agentschap wegen en verkeer werken uit op de E313 richting Antwerpen ter hoogte van complex Geel-Oost. Dit als de weersomstandigheden het toelaten. Daar wordt een oude brugvoeg vervangen op de brug over de N174. Het verkeer richting Antwerpen ondervindt daardoor hinder. Ter hoogte van het complex Geel-Oost beschikt het dan maar over één in plaats van twee rijstroken. De op- en afrit van Geel-Oost blijven open. Richting Hasselt is er geen hinder. De ingreep aan de brugvoeg wordt uitgevoerd tijdens twee opeenvolgende weekends: het weekend van 31 oktober, 1, 2 en 3 november en het weekend van 7, 8, 9 en 10 november, telkens van vrijdagavond 20.00 uur tot maandagochtend uiterlijk 5.00 uur. Tijdens elk weekend is de voeg op één van de twee rijstroken richting Antwerpen aan de beurt. De werken aan de brugvoeg duren waarschijnlijk telkens tot zaterdagmiddag. Tijdens de rest van het weekend, heeft het nieuwe materiaal in de voeg tijd nodig om volledig uit te harden. Dan mag er nog niet over de voeg gereden worden en is er ook geen werfactiviteit meer te zien. Deze week vinden tijdens enkele nachten ook al voorbereidende werken plaats bij de brugvoeg. Die nachten beschikt het verkeer richting Antwerpen ook maar over één rijstrook.