SBS Larum hijst de Groene Vlag voor duurzame school

De stedelijke basisschool van Larum kreeg de internationale titel van duurzame school en de bijhorende Groene Vlag. Deze erkenning geeft aan dat de school de voorbije jaren veel inspanningen leverde rond milieuzorg. De leerlingen zijn trots op de titel. De school neemt al jaren deel aan het project Milieuzorg op School van de Vlaamse overheid. De drie haalbare MOS-logo’s hadden ze al een tijd op zak en daarom werden de ambities nog groter.

De school heeft sinds vorige jaar een eigen tuin waar drie kippen en een haan in een ren zitten, die het afval van de kinderen hun boterhammen opeten. Ook drie compostbakken en een grasveld met een zitbank werden aangelegd. In elke moestuintjes van elk een vierkante meter telen de kinderen groenten en kruiden. De leerlingen en leerkrachten doen nog veel meer inspanningen. Ze schrapten de traditionele kerstboomverbranding en maakten zelf een bijenhotel. Het volgende dat op de agenda staat is een energieproject. De kinderen zoeken actief mee hoe de school geen energie verspillen. Zo controleren ze bijvoorbeeld voor het vertrek naar huis of alle toestellen en de klasverlichting zijn uitgeschakeld.