LaakdalMeerhout

Amper 1% blaast positief bij WODCA actie

99% van de bestuurders legden de voorbije twee nachten een negatieve alcoholtest af in de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout. Bij een WODCA actie werden in totaal 575 voertuigen gecontroleerd. 568 chauffeurs legden een negatieve alcoholtest af.

Vijf chauffeurs hadden een alcoholgehalte tussen 0,5 en 0,8 promille. Vier ervan kwamen er vanaf met een rijverbod van drie uur en een onmiddellijke inning van 170 euro. Eén hiervan was een beginnend bestuurder. Hij kreeg een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal. Hij zal ook nog gedagvaard worden door de politierechter. Twee bestuurders hadden een alcoholgehalte van meer dan 0,8 promille. Ze kregen minimaal zes uur rijverbod en een proces-verbaal. Dit resulteert in een minnelijke schikking of een dagvaarding voor de politierechter. Drie rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Drie bestuurders testten positie op drugs in het verkeer. Hun rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. Eén bestuurder kreeg een boete omdat hij niet-handenvrij aan het telefoneren was. Twee personen werden bekeurd omdat zij hun gordel niet droegen. De politieagenten gaven ook nog twee waarschuwingen. Eénmaal omdat de boorddocumenten niet in orde waren en éénmaal omdat het voertuig niet voldeed aan de technische eisen.

De controles vonden plaats op de Ring, Zammelseweg en Antwerpseweg in Geel, Vorstsebaan, Diestsebaan en Hezemeer in Laakdal en Bevrijdingslaan in Meerhout.