Doelenstraat krijgt zuinige LED verlichting

De Doelenstraat in het centrum van onze stad is de eerste straat die kan genieten van LED verlichting. Zeven verouderde en milieuonvriendelijke hoge druk natriumlampen werden vervangen door evenveel armaturen met LED verlichting. Wat voor een daling van het vermogen zorgde met maar liefst 1305 Watt. Met de nieuwe LED verlichting kunnen alle lampen ook ’s nachts blijven branden, maar dan gedimd. Vroeger werden vier van de zeven lampen tussen 23u en 5u gedoofd. De nieuwe verlichting die blijft branden zorgt voor een gelijkmatige spreiding van het licht en tegelijk een bijkomende daling van het vermogen met 50%. In totaal daalt het vermogen met 80%. De volgende straat die aan de beurt komt is de nieuwe verkaveling in Gansakker. In de loop van de volgende maand worden 26 LED toestellen daar geplaatst.