Geel

Geelse man veroordeeld tot werkstraf en boete

Een man van 28 uit Geel werd veroordeeld tot een werkstraf van 130 uren en 300 euro boete voor een uit de hand gelopen caféruzie. Hij viel in december vorig jaar zijn slachtoffer lastig in een café in Houthalen. De jongeman probeerde de pet van het slachtoffer af te pakken en er ontstond een zware vechtpartij. Hij stak met een bierglas in het gezicht van het slachtoffer, maar ontkende dat hardnekkig. Voert de twintiger zijn werkstraf niet uit, volgt er een celstraf van tien maanden in de plaats. Het slachtoffer uit Peer was na de feiten één dag werkonbekwaam en heeft recht op een voorlopige schadevergoeding van 250 euro.  Hij wordt nog onderzocht door een deskundige, om een definitieve vergoeding te bepalen. Op 28 april komt de zaak dan opnieuw voor de rechtbank.