Kasterlee

Verbod op tijdelijke publiciteitsborden naast gewestwegen

Het Agentschap Wegen en Verkeer maakte bekend dat het vanaf 1 januari geen tijdelijke publiciteitsborden meer toestaat langs gewestwegen. CD&V Kasterlee vindt dit spijtig en drong de voorbije weken aan bij het Agentschap Wegen en Verkeer op een meer verenigingsvriendelijk standpunt. Maar vond geen gehoor. Volgens burgemeester Ward Kennes maken veel Kastelse verenigingen op die manier hun openbare activiteiten bekend. Tot nu toe mochten langs alle wegen op het grondgebied van Kasterlee evenementen worden aangekondigd op borden van maximaal 1m² en dit gedurende twee weken voor het evenement plaatsvindt.

Voortaan gaat dit niet meer toegestaan worden langsheen de volgende gewestwegen  Retiesebaan, Lichtaartsebaan (van de grens met Turnhout tot aan de Noord-Zuidlaan), Noord-Zuidlaan, Pastorijstraat, Lichtaartsebaan, Kasterleesteenweg, Leistraat, Poederleensteenweg, Herentalsesteenweg.

Langsheen de gemeentewegen (zoals Tielensteenweg, Geelsebaan of Gierlesteenweg) verandert er echter niets. Daar mogen ook na 1 januari nog tijdelijke publiciteitsborden worden geplaatst die voldoen aan de regels vastgelegd en die op tijd zijn aangevraagd bij het evenementenloket. Volgend jaar gaat het gemeentebestuur 3 digitale lichtkranten plaatsen. 1 in elke deelgemeente. Burgemeester Ward Kennes zegt dat men gaat onderzoeken hoe en in welke mate de digitale lichtkranten gaan openstellen voor erkende verenigingen om hun publieke evenementen aan te kondigen