LaakdalMeerhout

99% nuchter bij alcoholcontrole

80 van de 81 gecontroleerde chauffeurs legden een negatieve alcoholtest af. Dat gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag.

Eén bestuurder had de alcoholgehalte van meer dan 0,8 promille. De chauffeur kreeg minimaal zes uur rijverbod en een proces-verbaal. Eén bestuurder testte positief op de speekseltest voor drugs in het verkeer. Eén proces-verbaal werd opgesteld voor drugsbezit. Twee andere bestuurders kregen een boete omdat ze zich niet aan de wegcode hielden. Twee bestuurders kregen een bekeuring omdat ze te snel reden. Eén chauffeur werd beboet omdat hij geen gelding inschrijvingsbewijs, noch verzekeringsdocument, noch keuringsattest kon voorleggen. 

De controles vonden plaats op de Molsebaan in Meerhout en aan de afrit Geel-Oost van de E313 in Laakdal. Voor het overige werd er tijdens de nachtpatrouille op meerdere plaatsen in de politiezone kort halt gehouden om bestuurders te laten blazen.