Geel

Vrouw overleden aan verwondingen na botsing met Geelse renner

De vrouw die zondag werd aangereden tijdens een wielerwedstrijd in Brustem is overleden. Dat vernam de krant Het Laatste Nieuws. Ze was de vrouw van ex-profrenner Ludwig Wijnants. Het slachtoffer stond samen met Wijnants in het publiek langs de kant van de weg te supporteren voor hun zoon Arne. Het tragische ongeval gebeurde toen Gelenaar Jordi Van Dingenen zijn regenvestje wilde uittrekken om het aan zijn ploegleider te geven. Door een felle windstoot verloor hij de controle over zijn fiets. Zo reed hij recht op de vrouw van Ludwig Wijnants, die op haar beurt haar zoon Arne een drinkbus wilde aanreiken.  De vrouw liep ondermeer een schedelbreuk op en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar ze maandag overleed. Jordi Van Dingenen hield onder meer een sleutelbeenletsel, een hersenschudding en een klaplong over aan de zware botsing. Het parket onderzoekt hoe het ongeval precies is kunnen gebeuren.