LaakdalMeerhout

Zes chauffeurs dronken achter stuur

2% van de chauffeurs reed dronken rond in de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout. Het afgelopen weekeinde controleerden de lokale politie in totaal 315 bestuurders. Daarvan legden 309 chaufeurs een negatieve alcoholtest af. Eén chauffeur had een alcoholgehalte tussen 0,5 en 0,8 promille. Hij kwam er vanaf met een rijverbod van drie uur en een onmiddellijke inning van 170 euro. Vijf bestuurders hadden een alcoholgehalte van meer dan 0,8 promille. Deze kregen minimaal zes uur rijverbod en een proces-verbaal. Dit resulteert in een minnelijke schikking of een dagvaarding voor de politierechter. Twee rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken voor een periode van 15 dagen. Eén voertuig werd ingehouden omdat de bestuurder er mee reed tijdens de periode van onmiddellijke intrekking van zijn rijbewijs. Bij deze WODCA-controle ging ook extra aandacht naar verdachte personen die in aanmerking kunnen komen voor inbraken of andere misdrijven. Er werden geen verdachte personen of voertuigen aangetroffen. De controles vonden plaats in de drie gemeenten van de politiezone.