Geel

ASV Geel heeft licentie beet voor tweede klasse

ASV Geel heeft haar licentie voor tweede klasse. Dat liet de licentiecommissie weten. Maar vijf andere clubs in de reeks krijgen geen licentie en mogen niet uitkomen in tweede klasse. Eén van die clubs is Antwerp. Zij degraderen verplicht naar derde klasse, al wordt verwacht dat Antwerp tegen de beslissing in beroep gaat bij het BAS. Buiten Antwerp kregen nog vier andere tweedeklassers geen licentie waaronder Eendracht Aalst, Seraing, Tubeke en White Star Brussels. Ook zij gaan waarschijnlijk naar het Belgische arbitragehof voor de Sport.

Eerder hadden al Racing Mechelen, Woluwe Zaventem en Bergen al bekendgemaakt dat ze geen licentie meer gaan aanvragen. Daardoor verdwijnen acht van de huidige achttien ploegen uit tweede klasse.

Leider St-Truiden, Lommel United, Eupen en Oud Heverlee Leuven zijn de tweedeklassers die een licentie kregen om in eerste klasse te spelen. Drie derdeklassers kregen groen licht om mogelijk op te gaan naar tweede, namelijk Koksijde, Deinze en Union St.-Gilis. De andere derdeklassers Bocholt, Hasselt en FC Dender kregen geen licentie voor tweede klasse.