Geel

Geel legt drie hondenweides aan

Het Geelse schepencollege besliste om drie hondenweides aan te leggen in de stad. Zowel ter hoogte van de bibliotheek, als in het stadspark en de wijk Leunen worden ruimtes ingericht waar eigenaren hun hond eens flink kunnen laten rondrennen. Op andere openbare plaatsen mogen honden niet los rondlopen. In een hondenweide mag dit wel. Vooral interessant voor eigenaren die zelf niet over een grote tuin beschikken waar hun huisdier zich eens flink kan uitleven. Het stadsbestuur richt twee plaatsen in die eigendom zijn van de stad. In het stadspark worden enkel kleine honden toegelaten en in de wijk Leunen wordt tussen Mezenstraat en Patrijzenstraat een stadsperceel ingericht als hondenweide. Voor een derde locatie kon de stad rekenen op de bereidwilligheid van de eigenaren van de gronden gelegen tegenover de bibliotheek. De eigenaren willen de grond gratis ter beschikking stellen. Het stadsbestuur zorgt voor het onderhoud en een omheining. Het stadsbestuur wijst er wel op dat ook op de hondenweides eigenaren verplicht zijn de hondenpoep van hun beestjes te verwijderen.