Geel

Geels echtpaar veroordeeld voor mensenhandel

Een echtpaar uit Geel is schuldig bevonden aan mensenhandel. De man van 47 werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar, waarvan de helft met uitstel en een boete van 90.000 euro. Zijn vrouw kreeg een boete van 45.000 euro en twee jaar cel met uitstel. Beiden worden ook voor een periode van vijf jaar uit hun burgerrechten ontzet en krijgen ook nog een beroepsverbod van tien jaar. Het echtpaar ronselden via advertenties in Roemenië en Polen bouwvakkers. Ze beloofden een goed loon, maar uiteindelijk kregen de bouwvakkers 7 euro per uur uitbetaald. Terwijl de firma’s aan wie de arbeiders waren uitbesteed 28 euro per uur aan het echtpaar betaalde. Het koppel liet de Roemenen en Polen ook documenten ondertekenen waardoor ze zaakvoerder werden van enkele vennootschappen. Later moesten de buitenlandse bouwvakkers opdraaien voor de schulden van die vennootschappen.