Geel

Geels stadsbestuur eist overleg met De Lijn

De Lijn moet met het Geelse stadsbestuur aan tafel zitten. Het stadsbestuur is niet te spreken over de eenzijdige beslissing om enkele vroege en late ritten op zondag af te schaffen. De Lijn nam die beslissing zonder voorafgaand overleg met de betrokken gemeenten. Vorige maand ontving het stadsbestuur een brief van De Lijn waarin de busmaatschappij zegt enkele ritten op zondag af te schaffen. Het stadsbestuur vindt vooral de maatregelen op lijn 306, de verbinding tussen Geel en Leuven een probleem. Op zondagavond arriveren heel wat studenten in Geel, waar intussen naast Thomas More ook KU Leuven opleidingen aanbiedt. Omgekeerd vertrekken op zondagavond de Geelse studenten richting Leuven. Het stadsbestuur vindt het niet kunnen dat net op zondagavond enkele ritten tussen deze twee belangrijke studentensteden geschrapt worden. Het stadsbestuur wil een overleg met De Lijn en vraagt dat de geplande maatregelen niet uitgevoerd worden tot er meer duidelijkheid is over de beslissing.