Geel

Geelse horeca onderneming is 1 van de oprichters van aankoopcentrale

Koen Jansen van brasserie De Post op de Markt richtte samen met drie andere initiatiefnemers de cvba Horeca Samen Aankoop op. Door aankopen te doen vanuit één centrale voor een groot aantal horecazaken willen de vier betere condities afdwingen bij de leveranciers. De andere drie zijn Mike Melis van Melis Events in Dessel, Paul Vervloesem van hotel/feestzalen De Residentie in Lichtaart en Gunter Hermans. Hij heeft met de bvba In-direct een gelijkaardige aankooporganisatie in de bakkerijsector. Zonder veel publiciteit te maken, lieten nu al een 30 tal zaken weten te willen toetreden.

De cvba Horeca Samen Aankoop mikt de komende twee jaar op een twee- tot driehonderd aangesloten horecazaken uit de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant. De initiatiefnemers haalden de inspiratie uit de bakkerijsector, waar momenteel een groep van zeven grote bakkerijen de krachten bundelen. Op basis van de ervaringen in de bakkerijsector zijn kortingen mogelijk van 10 tot 25%. Niet iedereen kan zomaar toetreden, want de zaken moeten op een professionele manier werken en een behoorlijke omzet draaien. Ook moet men een positieve balans voorleggen en gaan er nog een aantal zaken gecheckt worden. Wie lid wordt van de cvba, is meteen ook aandeelhouder. Het doel is niet enkel om voeding goedkoper in te kopen, maar ook verzekeringen, energie en andere zaken.