LaakdalMeerhout

8% had glas teveel op bij WODCA controle

Het afgelopen weekeinde had 8% van de gecontroleerde bestuurders een glas te veel op. In totaal werden 372 chauffeurs gecontroleerd. 344 van hen legden een negatieve alcoholtest af. Dertien chauffeurs hadden een alcoholgehalte tussen 0,5 en 0,8 promille. Zij kwamen er vanaf met een rijverbod van drie uur en een onmiddellijke inning van 170 euro. Vijftien bestuurders hadden een alcoholgehalte van meer dan 0,8 promille. Deze kregen minimaal zes uur rijverbod en een proces-verbaal. Dit resulteert in een minnelijke schikking of een dagvaarding voor de politierechter. Vier rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken voor een periode van 15 dagen.

Eén bestuurder werd beboet omdat hij met de wagen reed ondanks het feit dat zijn rijbewijs was ingetrokken. Eén voertuig werd in beslag genomen omdat de bestuurder geen geldige verzekeringspapieren kon voorleggen. Verder werden er nog boetes gegeven voor de volgende overtredingen: niet-dragen van de gordel, niet-dragen van een bromfietshelm, negeren van een verbodsbord, negeren van een rood licht en een keuring die vervallen was. Bij deze WODCA-controle ging ook extra aandacht naar verdachte personen die in aanmerking kunnen komen voor inbraken of andere misdrijven. Er werden geen verdachte personen of voertuigen aangetroffen.

De controles vonden plaats in de drie gemeenten van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout.