LaakdalMeerhout

Drie procent had glas teveel op

Het afgelopen weekeinde had drie procent van de gecontroleerde chauffeurs een glas teveel op. In totaal controleerden de agenten van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout 273 bestuurders. Vier chauffeurs hadden een alcoholgehalte van meer dan 0,8 promille. Zij kregen minimaal zes uur rijverbod en een proces-verbaal. Dit resulteert in een minnelijke schikking of een dagvaarding voor de politierechter. Vijf chauffeurs hadden een alcoholgehalte tussen 0,5 en 0,8 promille. Zij kwamen er met een rijverbod van drie uur en een onmiddellijke inning van 170 euro vanaf. Eén persoon legde een positieve speeksteltest af voor drugs in het verkeer. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Eén bestuurder werd beboet omdat hij een rood licht negeerde. De controles vonden plaats in Geel aan kruispunt Ring – Diestseweg, Pastoor Van Neylenstraat, Rozendaal, Doelenstraat en Pas en in  Laakdal aan Hezemeer.