LaakdalMeerhout

Politiezone start met installatie trajectcontrole

In het najaar start de lokale politie met de installatie van een nieuwe trajectcontrole in Winkelom. De slimme camera’s moeten nog voor eind dit jaar actief zijn. De eerste camera komt net buiten de Westelijke Ring, naast Winkelom zelf. De tweede camera komt een stuk verderop, op het kruispunt tussen Winkelom en de Tessenderloseweg. Daarna komen er nog 4 camera’s in de buurt van de op- en afrittencomplexen Geel-Oost. En drie in de buurt van Geel -West  op de Antwerpse- en Herentalseweg. Halfweg volgend jaar worden zij normaal gezien in dienst genomen. De politieraad van de zone Geel-Laakdal-Meerhout zette het licht op groen voor de komst van negen ANPR camera’s. Deze camera’s worden onder andere ingezet als nummerplaatlezer om bv. gestolen of geseinde voertuigen op te sporen of om de niet verzekerde of niet gekeurde voertuigen te lokaliseren.  Waarschijnlijk komen er nog camera’s bij na verloop van tijd.