Geel

Duitse zusterstad Xanten heeft Geelse straatnamen

De Duitse zusterstad Xanten heeft voortaan een Geelstraat en een Dimpnastraat. Daarmee wordt de band met onze stad extra benadrukt. Burgemeester Vera Celis en schepen Marleen Verboven trokken naar Xanten, samen met het jumelagecomité. De Geelse delegatie bracht een bezoek aan de nieuwe woonwijk Dombogen, vlakbij het historisch centrum. In die wijk liggen de Dimpnastraat en de Geelstraat. Beide straten werden feestelijk ingehuldigd. Dit jaar vieren beide steden de 25ste verjaardag van de zusterband. Daardoor zijn er dit jaar extra veel ontmoetingen. Zo kwam eerder dit jaar een uitgebreide delegatie uit Xanten naar Geel naar de Dimpna ommegang en het massaspektakel Gheelamania. Onze stad heeft al langer een Xantenstraat, vlak aan de St-Dimpnakerk.