LaakdalMeerhout

99% van de bestuurders nuchter bij alcoholcontrole

De politiezone Geel-Laakdal-Meerhout hield een alcoholactie afgelopen zondag. 99% van de gecontroleerde chauffeurs legden een negatieve alcoholtest af. In totaal werden 450 bestuurders gecontroleerd. Vier chauffeurs hadden een alcoholgehalte tussen 0,5 en 0,8 promille. Zij kwamen er vanaf met een rijverbod van drie uur en een onmiddellijke inning van 170 euro. Eén bestuurder had een alcoholgehalte van meer dan 0,8 promille. Deze kreeg minimaal zes uur rijverbod en een proces-verbaal. Dit resulteert in een minnelijke schikking of een dagvaarding voor de politierechter. Eén rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor een periode van 15 dagen.  Eén voertuig werd in beslag genomen omdat de bestuurder geen geldige verzekeringspapieren kon voorleggen. Verder werden er nog boetes gegeven voor het  niet-dragen van de gordel. Bij deze controle ging ook extra aandacht naar verdachte personen die in aanmerking kunnen komen voor inbraken of andere misdrijven. Er werden geen verdachte personen of voertuigen aangetroffen. De controles vonden plaats in de drie gemeenten van de politiezone.