Geel

PVDA Geel voert actie om meer vluchtelingen op te vangen

Net voor de gemeenteraad voerde PVDA Geel actie over de vluchtelingenproblematiek. PVDA vraagt aan de gemeenteraad om zo snel mogelijk 25 extra vluchtelingengezinnen op te vangen.  De partij is van mening dat Geel als Barmhartige stede zichzelf dat verplicht is om de toon te zetten voor andere steden en gemeenten in België.  Tijdens de gemeenteraad interpelleerde enkele oppositieleden over de stand van zaken. OCMW voorzitter Griet Smaers zegt dat er momenteel 17 plaatsen zijn via het Lokaal Opvang Initiatief voor minderjarige vluchtelingen, die zonder begeleiding in Belgie verblijven, en deze plekken zijn momenteel al ingevuld. Tijdens de gemeenteraad deed Griet Smaers een oproep naar de inwoners en bedrijven in Geel om tijdelijk hulp te bieden aan de vluchtelingen. Dit kan ondermeer door leegstaande kamers, woningen en infrastructuur aan te bieden, die momenteel niet worden gebruikt of verhuurt. Het Sociaal Huis biedt hiervoor ondersteuning aan. Wie meer informatie wenst over opvang van vluchtelingen kan de stedelijke website of die van het Sociaal Huis in Geel raadplegen.