Geel

Geelse app verkeersovertreding.be populair

De app overtreding.be haalde al zo’n 10.000 downloads op iets meer dan een week tijd. De app krijgt een gemiddelde rating van meer dan 4 sterren op 5. Het Geelse softwarebedrijf Cucumber Apps ontwikkelde de app waarmee je meteen kan berekenen welke boete je gaat krijgen wanneer je een verkeersovertreding hebt begaan.  

Je kan er zowel alcohol- als drugsboetes en snelheidsboetes mee berekenen. Je moet dan bijvoorbeeld ingeven hoe snel je gereden hebt en hoeveel je mocht rijden op die weg. Als er geen minnelijke schikking mogelijk is, kan de gebruiker rechtstreeks vanuit de app assistentie vragen en een advocaat inschakelen. Duizenden downloads op de lanceringsdag lieten de app doorschieten naar de toprankings in de App Stores waar de app een topplaats veroverde in de afdeling ‘Populairste nieuwe apps’.