Geel

Geelse TTC A in top 3 landelijke reeks

Opnieuw winst voor Geelse TTC

Een zege tegen St Pauwels betekent voor de Heren A-ploeg van Geelse TTC niets minder dan een plaatsje bij de top drie van de landelijke reeks tafeltennis. De zege werd niet op een presenteerblaadje aangeboden, integendeel. Door winst kon de plaatselijke club immers afstand nemen van de gevaarlijke zone der afvallers. Maar de Gelenaren hadden er zin in en gingen met de volle buit lopen. De tweede herenploeg van Geelse TTC verliep het minder vlot dan hun collega’s van de A-ploeg. Hoewel de man van de match bij Geelse TTC huisde, toch kon geen winstpunt worden gemaakt tegen Tecemo.

St Pauwels – Geelse TTC A : 6 – 10

De eerste wedstrijden verliepen zeer gelijk opgaand. De thuisploeg verraste direct Kristof Van Reusel en nam de leiding. Koen Bertels maakte echter gelijk en Theo Van de Ven kon een tweede winstpunt laten optekenen door de bel te winnen met 13-15. Het zag er naar uit dat ook Nico D’Aes zijn eerste partij ging winnen, maar hij verloor de bel met 15-13 : blijkbaar poets wederom poets. Koen Bertels bracht zijn ploeg opnieuw op voorsprong, maar dan was het de huisploeg die de touwtjes in handen nam. 5-3 werd de ruststand en Geelse begon onraad te ruiken. De hoofden werden bij mekaar gestoken en met succes. Eerst brachten Nico D’Aes en Theo Van de Ven Geelse opnieuw op gelijke hoogte. Nadien was het de beurt aan Kristof Van Reusel. Hij herpakte zich volledig na de moeizame start. Koen Bertels bleef de zeges opstapelen en bracht de tussenstand op 5 – 7. Nico D’Aes bleef eveneens in de winning mood en zorgde voor de 5-8 voorsprong. Zijn drie maats kregen de kans om voor het beslissende negende punt te zorgen. Het was Kristof Van Reusel die vlotjes de zege aan zijn ploeg schonk. Maar zonder twijfel kroonde Koen Bertels zich tot man van match. Hij eindigde  immers in schoonheid door ook zijn laatste partij te winnen en wel met een typische Koen Bertels score : in een bel met 10-12…

Tecemo A – Geelse TTC B : 10 – 6

Als een te duchten tegenstander werd Tecemo aanzien en toch was het Geelse TTC dat met de eerste winstpunten ging lopen. Ivan Camps en Hans Nys bezorgden hun ploeg immers een 0-2 voorsprong. De thuisploeg vocht echter terug. Rik Van Reusel en Hans Huysmans moesten de overwinning aan hun tegenstanders laten : 2 – 2. Toch was het Ivan Camps die zijn ploeg opnieuw op het goede spoor zette : 2-3. Echter Tecemo  behaalde bij de rust een 5-3 voorsprong. De Gelenaren rekenden erop om terug aansluiting te krijgen, maar het was de thuisclub die verder uitliep tot 7-3. Dan eerst kon Ivan Camps terugslaan en voor een vierde zege voor zijn ploeg zorgen. Het bleek allemaal boter aan de galg te zijn. Tecemo speelde recht naar het negende winstpunt. Hans Huysmans bezorgde Geelse TTC nog een mooi vijfde winstpunt. De laatste partij zou aanduiden wie ging lopen met de titel van man van de match oftewel de man met vier zeges in zijn vier partijen. Het was Ivan Camps die de kopman van de plaatselijke club, een B-geklasseerde speler, klopte, wel nipt in een bel met 14.

Programma van zaterdag 28-11-2015 : Mechelen B – Geelse TTC A en Nodo C – Geelse TTC B. 

De Geelse jeugdspelers laten zich inmiddels niet onbetuigd. Zowel in de jeugdcompetitie als bij de seniors worden opmerkelijke resultaten geboekt. Een zeer duidelijke vooruitgang is te merken. Iedereen van U kan zich hiervan vergewissen  tijdens de laatste jeugdwedstrijden van de heenronde die zaterdag 28-11-2015 vanaf 10 uur worden getafeltennist in de zaal te Geel, Kollegestraat 25.