Geel

Geelse TTC A wint overtuigend van leider Gent

Wat een krachtige steun betekent een sterke vijfde man, met name de supporters.  De Geelse tafeltennissers van zowel de A- als de B-ploeg ondervonden dit duidelijk in hun wedstrijd tegen respectievelijk Gent en Gierle. De Gentenaars die aan de leiding stonden in de landelijke reeks werden puntenloos huiswaarts gestuurd. Ook de tweede Geelse herenploeg werd zo sterk aangemoedigd dat na een marathonwedstrijd de zespuntenstrijd tegen Gierle glansrijk werd gewonnen.

Geelse TTC A – Rooigem-Gent C : 12 – 4 

De Gentenaars zijn kandidaat kampioenen in de landelijke reeks. Best te begrijpen vermits drie sterke B-spelers hun ploeg aanvoeren. Het begon ook in hun voordeel vermits Theo Van de Ven de eerste wedstrijd verloor in vier sets. Maar er was een zekere Koen Bertels die niet minder dan de kopman van Gent klopte in drie zuivere sets. Kristof Van Reusel was eveneens te sterk en bracht Geelse TTC op voorsprong. Alle hoop gericht dan op Kristof Leysens om de kloof te verruimen naar twee punten. Het ging echter moeizaam. Kristof kreeg geen greep op het snelle aanvalsspel van zijn tegenstander. De derde set had hij het echter door, kon zijn tegenstander in verdediging dringen en zelf de beslissende punten scoren. Hij sleepte hierdoor een bel in de wacht die hij, sterk aangemoedigd, won met 11-9.  Dit bleek een eerste klop te bekenen voor de Gentse tafeltennissers. Toch kwamen de bezoekers nog even aandringen. Koen Bertels kreeg geen verhaal in zijn tweede partij en Gent kwam terug naar 3-2. De ruststand werd echter op een hoopvolle 6-2 gebracht. Na de pauze bleek de kopman van Gent te sterk worden gehinderd door een knieblessure. Hij verkoos om niet verder meer aan te treden. De weg naar de zege lag voor het grijpen. Toch ging dit niet zomaar. Zowel Kristof Leysens als Kristof Van Reusel en  Theo Van de Ven hadden een vijfde en beslissende set nodig om te zegevieren. Het enthoesiasme van het plaatselijke publiek dreef hen naar een zeer ruime zege.

Geelse TTC B – Gierle C  : 13 – 3

De Geelse aanhang kreeg nog een prachtprestatie voorgeschoteld door de tweede herenploeg van Geelse TTC.  Deze duurde niet minder dan drie uur en acht van de zestien wedstrijden werden zo close betwist dat een vijfde en beslissende set nodig was om de overwinnaar aan te duiden. Toch waren het de Gelenaren die uitliepen tot een 6-2 ruststand. Koen Peeters en Nico D’Aes wonnen beiden éénmaal, terwijl Ivan Camps en Hans Nys tweemaal scoorden. Na de pauze genoot het plaatselijk publiek nog meer. Na uiterst spannende matchen liep de plaatselijke ploeg uit tot 10-2 vooraleer Gierle nog een zege kon behalen. Camps Ivan was de man van de match door vier op vier te winnen. Maar ook Hans Nys heeft recht op deze titel : ook hij won zijn drie eerste  partijen schitterend. Zijn vierde partij kreeg hij cadeau van een ontgoochelde Gierle-speler, die gekwetst het tafeltennistoneel moest verlaten. 

Slotsom van deze voor Geelse TTC schitterende tafeltennisavond : Geelse TTC  A verbeterde sterk zijn plaats in de top vijf terwijl de B-ploeg een mooie plaats in de middenmoot kon bemachtigen.

Wedstrijden voor zaterdag 21-11-2015 : St Pauwels A – Geelse TTC A en Tecemo A – Geelse B

Een aanrader : zaterdag 21-11-2015 vanaf 10 uur ’s voormiddags : Twee jeugdploegen spelen voor de top van het klassement zowel in de superreeks als in 1ste provinciaal. Geelse TTC A  – Berlaar A en Geelse TTC B – Rijkevorsel A