Geel

Geelse TTC mist aansluiting met kop van de rangschikking

Hoe het verloop van een tafeltennisseizoen zo sterk verschillend kan zijn. Een paar weken terug moest Geelse TTC alle kracht bijzetten om in de bovenste helft van de rangschikking te blijven. Verleden zaterdag werd echter gestreden tegen Mechelen om mee aan de kop van de landelijke reeks te prijken. Het werd net niet, maar de derde plaats is nog steeds in het bezit van de Gelenaren.

Mechelen B – Geelse TTC A : 11 – 5
 Mechelen bezet samen met Gent de eerste plaats in de landelijke reeks. Het zou dus geen “makkie” worden voor puntengewin voor Geelse TTC. Toch werd  sterk begonnen. Voor de rust wonnen Kristof Van Reusel en Koen Bertels hun twee partijen zodat de ruststand op 4-4 werd gebracht. Theo Van de Ven en junior Jens Nys kwamen niet tot een zege. Ook na de pauze niet, hoewel even de hoop op puntengewin terugkwam toen Kristof Van Reusel de achterstand tot 6-5 terugbracht. Koen Bertels slaagde echter niet in zijn opzet om Geelse TTC op gelijke hoogte te brengen. De hoop was dan gevestigd op spelers Theo Van de Ven en Jens Nys. Jens deed het schitterend, hoewel hij voor de eerste maal kon proeven van de landelijke reeks. Hij behaalde een vijfde en beslissende set, maar kon deze niet winnend besluiten. Mechelen was op weg naar de zege, maar moest nog echt knokken vermits zowel Koen Bertels als Kristof Van Reusel nog een bel konden afdwingen.

Nodo C – Geelse TTC B : 5 – 11
Hoewel Nodo hoger geplaatst staat in 1ste provinciaal als de tweede herenploeg van Geelse TTC, toch was tijdens de wedstrijd hiervan niets te merken. Behalve dan tijdens de twee aanvangspartijen. Zowel Nico D’Aes als Ivan Camps verloren en Nodo stond 2-0 voor. Maar dan was het de beurt aan  toptalent Alfredo Garcia en vechter Hans Nys. Zij klopten de twee kopspelers van Nodo en de stand stond in evenwicht. Ivan en Nico bleven niet achter en brachten Geelse op een twee punten voorsprong. Alfredo Garcia, die in de provinciale reeksen praktisch ongeklopt is dit seizoen, won voor de tweede maal en bracht Geelse TTC op 3-5 bij de rust. De start naar de eindzege voor Geelse TTC ? Blijkbaar wel vermits Hans Nys zijn derde partij schitterend afwerkte. Ook Alfredo Garcia was aardig op weg om opnieuw voor puntengewin te zorgen. Hij behaalde mooi een vijfde en beslissende set, maar kon deze niet afwerken. Tussenstand : 4-6 en alles was nog mogelijk. De eindspurt was toch niet te stoppen door de Nodo-tafeltennissers. Zowel Nico D’Aes met twee zeges na mekaar, Ivan Camps, Hans Nys en Alfredo Garcia gaven geen schijn van kans en de eindzege was binnen. Kapitein Ivan Camps kreeg de eer om de laatste partij te spelen. Hij was zeer tevreden over de mooie prestaties van zijn ploeg, zodat Nodo de verliescijfers kon terug brengen tot 5-11.