Geel

Sp.a Geel is tegen afschaffing Vlaamse belastingskortingen

Oppositiepartij Sp.a Geel is niet te spreken over de beslissing van de Vlaamse regering om steden en gemeenten niet langer te compenseren voor belastingskortingen die de Vlaamse overheid toekent aan industriële bedrijven. Maandag 14 december interpelleert Sp.a raadslid Kristof Van Reusel hierover tijdens de gemeenteraad. Sp.a Geel vindt dat de compensatie voor de gederfde opbrengsten niet afgeschaft mag worden, maar het moet verder gezet worden zoals oorspronkelijk was afgesproken. Voor onze stad gaat het om meer dan 2 miljoen euro en in de toekomst gaat dit bedrag nog verder oplopen.  Volgens Kristof Van Reusel maakt deze onverwachte minderopbrengst het opmaken van de stedelijke begroting veel moeilijker. Erger nog het dwingt het stadsbestuur de opcentiemen te verhogen waardoor gezinnen én bedrijven opdraaien voor deze maatregel. Terwijl de federale en Vlaamse regering de factuur voor de gezinnen door tal van maatregelen al verhoogde.